PapriCo | Samenwerken is het nieuwe groeien
In PapriCo zijn meerdere professionele familiekwekerijen verenigd. Hun motto: samenwerken is het nieuwe groeien. De telers hebben allemaal hun eigen specialiteit – maar ook één overeenkomst: hun passie voor de paprika
familiekwekerij, specialiteit, passie, samenwerken, professionele, (h)eerlijk, tuindersvak, generatie, Stichting_Milieukeur, biologisch
51012
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-51012,cookies-not-set,qode-core-1.0.3,,brick child-child-ver-,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Telers

In PapriCo zijn meerdere professionele familiekwekerijen verenigd. Hun motto: samenwerken is het nieuwe groeien. De telers hebben allemaal hun eigen specialiteit – maar ook één overeenkomst: hun passie voor de paprika!

paprico-sign

Even voorstellen:

Leon Barendse

Léon Barendse is getrouwd met Petra. Samen hebben ze vier kinderen: Riley, Patrick, Joey en Zoyla. “Wij komen oorspronkelijk uit het Westland en zijn in 2007 verhuisd naar ons nieuwe bedrijf in Middenmeer. Onze kinderen helpen mee binnen het bedrijf; dat is hun bijbaantje. Daarnaast zitten ze allemaal op voetbal, want ze zijn enorm sportief.” Sporten is ook een hobby van Léon, net als lezen. “Maar het leukste vind ik het als we als gezin iets samen gaan doen.”

 

De rode en oranje paprika’s van Leon Barendse zijn paprika’s met een (h)eerlijk verhaal. Ze worden op duurzame wijze geteeld en zelf gesorteerd. Barendse werkt samen met kennisinstellingen, klanten en leveranciers aan een gezonde wereld. Het bedrijf geeft ook medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt kansen. Hun missie: de hele wereld laten genieten van lekker en gezond eten. Zo stelt Barendse elke week paprika’s beschikbaar aan de Voedselbank in Hoorn!

Even voorstellen:

Tim en Arnaud van Dijk

Tim en Arnaud van Dijk komen uit een echte tuindersfamilie. Twee generaties terug is er in het Westland gestart met de teelt van druiven en de opkweek van plantmateriaal voor collega kwekers. Later heeft de opkweek van plantmateriaal en de druiventeelt plaats gemaakt voor sla en later tomatenteelt. Begin jaren negentig is door de vader van Tim en Arnaud de switch naar de paprika’s gemaakt.  Vader van Dijk is inmiddels 72, maar nog steeds elke dag in de kassen te vinden. Arnaud: “Net als mijn vader en mijn opa heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”!

 

De 3de generatie heeft in 2007 het Westland achter zich gelaten en is naar de kop van Noord-Holland verhuisd. Drie relatief kleine locaties maakten plaats voor 1 grotere locatie. Sinds die tijd is de naam gewijzigd in VD Holland. De afgelopen jaren is het bedrijf verder gegroeid. In 2013 door toch weer een bestaande kwekerij in het Westland over te nemen en in 2017 door de bouw van een 3de locatie in Andijk. Inmiddels is de locatie in Hoek van Holland verkocht en zal met ingang van 2019 de totale productie in Noord Holland plaatsvinden. De gehele aanvoer word net als bij de andere PapriCo kwekerijen geteeld volgens de principes van Milieukeur. Verder worden de kassen grotendeels duurzaam verwarmd middels aardwarmte. Dit samen met de vrijwel biologisch geteelde paprika’s laten zien dat zij tot de meest duurzame kwekerijen van het land behoren.

 

Het bedrijf heeft een zeer goede naam op het gebied van kwaliteit en is helemaal ingericht om de meest kritische klanten in de markt zo goed mogelijk te bedienen. Dat houdt in dat alle typen verpakkingen mogelijk zijn en klant specifieke wensen vrijwel altijd in te vullen zijn. Speciaal voor de Britse markt is men in bezit van een BRC certificaat.

 

Even voorstellen:

Ivo Jansen

Jansen Paprika B.V. is een van oorsprong Westlands bedrijf dat opgericht is in 1942 door Piet Jansen, de vader van Theo. Piet is in de oorlog begonnen met tomaten, sla en aardbeien. In 1965 is Piet Jansen paprika’s gaan telen, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland. Zijn zoon Theo heeft in 1976 op 18-jarige leeftijd het bedrijf overgenomen van zijn vader.

 

Om verder te kunnen doorgroeien zijn de bedrijven van Theo en dat van zijn zoon Ron, die in 2004 paprikateler werd, samengevoegd tot één groot bedrijf van 15 ha in Andijk in de kop van Noord-Holland. Ook zoon Ivo is toen in het bedrijf gestapt en met zijn drieën leiden ze het bedrijf. Remco, zwager van Ron en Ivo en manager van de verpak- en verwerkingshal, zorgt ervoor dat ons topproduct goed geconditioneerd blijft en in diverse verpakkingen bij de klant terecht komt. In 2018 is gestart met de nieuwbouw van 6 hectare in Andijk in de buurt van de huidige teelt locatie van Jansen Paprika.

 

Jansen Paprika B.V. is een ambitieus, ultramodern en lekker eigenwijs bedrijf dat zijn eigen weg zoekt. Hiervoor kijken wij naar ontwikkelingen op paprikakwekerijen over de hele wereld. Jansen Paprika B.V. teelt paprika’s van topkwaliteit volgens de bovenwettelijke eisen van Milieukeur. Wij eisen zorgvuldigheid zowel vanuit het bedrijf, als van onze medewerkers en onze omgeving. Het enthousiasme van ons team en de onderlinge verbondenheid met elkaar komt de kwaliteit ten goede.