TELERS

In PapriCo zijn meerdere professionele familiekwekerijen verenigd. Hun motto: samenwerken is het nieuwe groeien. De telers hebben allemaal hun eigen specialiteit – maar ook één overeenkomst: hun passie voor de paprika!

Even voorstellen:

Personal Vision

De naam ‘Personal Vision’ bestaat pas sinds 2007, maar het bedrijf van de familie Persoon begint al lang geleden in het Westland.

Het echtpaar Kees en Co Persoon startten hun onderneming in 1952 in Maasland. In 1953 bouwden zij hun eerste kas en startten zij met het telen van tomaten. Pas in 1975 schakelden zij over naar paprika’s.

In 1990 zijn vader Kees en zoon Stephan samen met hun familie richting Bleiswijk vertrokken om een ​​nieuwbouwproject te realiseren van 25.000 m2 rode paprika’s. In 1997 is vader Kees uit het bedrijf gestapt en heeft echtgenote Thea Persoon intrede gedaan als mede eigenaar van Firma S. Persoon.

In 2004 zijn er nieuwe plannen ontwikkeld om mee te gaan met de schaalvergroting binnen de tuinbouwsector. Persoonlijk Visie kreeg op dat moment de beschikking over maar liefst 90.000 m2 tuinbouwgrond.

De planning voor nieuwbouw is direct in volle gang gezet en zo zijn wij het nieuwe seizoen van 2007 op de Wilgenlei gestart met een gloednieuw bedrijf, voorzien van alle moderne technieken. Personal Vision is gespecialiseerd in het telen van rode en groene paprika’s. Met een totale kasoppervlakte van 16 m2 worden ruim 25 miljoen kg paprika’s per jaar geoogst onder leiding van vader Stephan en zijn zonen Roy en Nick.

Even voorstellen:

TIM EN ARNAUD VAN DIJK

Tim en Arnaud van Dijk komen uit een echte tuinders familie. Twee generaties terug is het begonnen met de teelt van druiven onder glas in het Westland. Na vervolgens tientallen jaren tomaten geteeld te hebben heeft de familie zich sinds de jaren negentig toegelegd op de teelt van rode en gele paprika’s.

In 2007 is een grote stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijf. Maatschap van Dijk werd VD Holland en het bedrijf verhuisde van het Westland naar de kop van Noord Holland. Drie kleinschalige locaties maakten plaats voor één grote locatie. Die schaalvergroting heeft er onder andere voor gezorgd dat de energievoorziening duurzaam verbeterd kon worden. In 2020 is VD Holland met 7 hectare gegroeid. Inmiddels is VD Holland begonnen met een uitbreiding van ruim 9 hectare die in 2022 in productie moet gaan. De kassen worden dan ook grotendeels verwarmd middels aardwarmte, warmtepompen en biomassa. Hierdoor worden er bijna geen fossiele brandstoffen ingezet wat resulteert in paprika’s met de laagste CO2 voetafdruk. Aanvullend wordt er ook gebruik gemaakt van een WKK installatie. De warmte en CO2 die bij dit proces vrijkomt wordt weer gebruikt in de kassen. Er wordt geteeld op een natuurlijke manier. Schadelijke beestjes worden bestreden door het uitzetten van haar natuurlijke vijanden. Zo ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de kas. De vrijwel biologisch geteelde paprika’s worden verkocht onder het milieukeur keurmerk.  Dit alles maakt het tot een van de meest duurzame kwekerijen van het land.

Het bedrijf heeft een zeer goede naam op het gebied van kwaliteit en is helemaal ingericht om de meest kritische klanten in de markt zo goed mogelijk te bedienen. Dit houdt in dat alle typen verpakkingen mogelijk zijn en klant specifieke wensen vrijwel altijd in te vullen zijn. Speciaal voor de Britse markt zijn ze in het bezit van het BRC certificaat.

Even voorstellen:

IVO JANSEN

Jansen Paprika B.V. is een van oorsprong Westlands bedrijf dat opgericht is in 1942 door Piet Jansen, de vader van Theo. Piet is begonnen met het telen van tomaten, sla en aardbeien. Later in 1965 is Piet Jansen paprika’s gaan telen, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland. Zijn zoon Theo heeft in 1976 op 18-jarige leeftijd het bedrijf overgenomen van zijn vader.

Om verder te kunnen doorgroeien zijn de bedrijven van Theo en dat van zijn zoon Ron, die in 2004 paprikateler werd, samengevoegd tot één groot bedrijf van 15 hectare in Andijk Noord-Holland. Ook zoon Ivo is toen in het bedrijf gestapt en met zijn drieën leiden ze het bedrijf. De laatste jaren is er hard gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijf. Inmiddels bestaat het familiebedrijf uit 35 hectare kas en hebben zoon Ron en Ivo Jansen Paprika B.V. overgenomen.

Jansen Paprika B.V. is een ambitieus, ultramodern en lekker eigenwijs bedrijf dat zijn eigen weg zoekt. Hiervoor kijken wij naar ontwikkelingen op paprikakwekerijen over de hele wereld. Jansen Paprika B.V. teelt paprika’s van topkwaliteit volgens de bovenwettelijke eisen van Milieukeur. Wij eisen zorgvuldigheid, zowel vanuit het bedrijf als van onze medewerkers en onze omgeving. Het enthousiasme van ons team en de onderlinge verbondenheid met elkaar komt de kwaliteit ten goede.